Ramazan Şenliğimiz

Ramazan Şenliğimiz

08.03.2024 75

Ramazan’ın neşe ve coşkusunu öğrencilerimize hissettirebilmek, geleneklerimizi tanımak, yaşamak ve yaşatmak adına okulumuzda ramazan şenliği düzenlenmiştir. 

 

Teravih namazı, zimem defteri, mukabele gibi ramazana ait kavramların ve Osmanlı macunu, güllaç, Osmanlı şerbeti gibi Ramazan’a özgü lezzetlerin tanıtıldığı ramazan sokağımızın açılışı çok kıymetli misafirlerimiz; 

Din Öğretimi Şube Müdürümüz Nihat ALTINTAŞ, 

Şube Müdürümüz Nilüfer İNAN, 

Önder İmamhatipliler Derneği İlçe Başkanı Mustafa DURMUŞ ve İlçemiz Okullarının değerli okul müdürleri eşliğinde yapılmıştır. 

 

Ardından programımızda  unutulmaz geleneksel figürlerimizden olan Hacivat-Karagöz gösterisi, Ramazan’a dair ezgilerin seslendirilişi gibi pek çok Ramazan’a özgü etkinlik gerçekleştirilmiştir. 

 

Ramazan Sokağımızın ve şenliğimizin açılışını yapmak üzere davetimize icabet eden tüm misafirlerimize, İstanbul Ticaret Odası 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Ahmet TAĞMAN’a ve Kuran tilaveti ile bize eşlik eden öğrencisi Muhammed Emin CENGİZ’e, Esenler Belediyesine ve okul idaremize, programda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve katkı sağlayan tüm öğrencilerimize çok teşekkür eder tüm İslam Aleminin Ramazan-ı Şerifini kutlarız.